Adult

Makanan sedap di penang - Ini Dia! 13 Tempat Sarapan Pagi Sedap di Georgetown Penang


Ini Dia! 13 Tempat Sarapan Pagi Sedap di Georgetown Penang


Anda pasti akan menyukainya juga! Ia merupakan makanan wajib dimakan jika sesiapa mengunjungi ke negeri ini kerana kuah ikannya yang mempunyai rasa masam, manis dan pedas.


41 Tempat Makan Menarik di Penang




Bagi yang mencari destinasi makan terbaik di Gelugor, Penang untuk makan tengahari lauk pauk orang Melayu, Restoran Minah adalah jawapannya.


10 Makanan Wajib Try Andai Ke Pulau Pinang Verst Adamedia


Lauk boleh dipilih dari jeni Kambing atau Ayam.

Daripada pelbagai kaum popular di kalangan penduduk tempatan, mungkin ramai tak tahu nasi.



Restoran ini sudah mula beroperasi sejak tahun 1978 lagi! Orang tempatan di sini ada yang panggil Padang Broom.


Senarai 10 restoran, warung atau gerai makanan melayu yg sedap dan harga berpatutan di negeri Pulau Pinang/Penang.


Manakantidaknya, pelancong ke sini mesti ingin mencuba makanan kebudayaan yang susah nak dapat di tempat lain.





Selain itu, Mee Goreng Sotong dan Coconut Shake Padang Kota juga wajib dicuba! Selain itu, anda juga boleh mencuba nasi lemuni.

Namun warna nasi kerabu yang biru membuatnya berbeda dan spesial.


41 Tempat Makan Menarik di Penang





Description: Anda pasti rambang mata dan pening kepala nak pilih mana satu untuk dicuba.

Sexy:
Funny:
Views: 1275 Date: 09.12.2022 Favorited: 112 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Memandangkan destinasi ini juga sangat popular, maka kalau anda ke sini untuk makan, jangan terkejut pula sekiranya terpaksa beratur 30 minit ke sejam.

Hot Categories

Latest Comments

    +134reps
    Penang cukup sinonim dengan hidangan nasi kandaqnya. Percutian ke Penang tak sah selagi tak beratur untuk mencuba makanan yang satu ni. Limpahan rasa daripada campuran kuah kari yang dicurahkan ke atas nasi kandar serta lauk yang diambil, cukup memuaskan deria rasa.
    By: Benjeev|||https://www.facebook.com/people/Benjeev-Benny/100009292463838|||https://twitter.com/benjeev|||https://www.flickr.com/photos/benjeev/
    +49reps
    Aku telah senaraikan 10 Makanan Paling Sedap Anda Wajib Cuba di PENANG. Teruskan membaca untuk ketahui dengan lebih lanjut. 1. Nasi Kandar Deen Maju Kedai Nasi Kandar Deen Maju ini terletak di Jalan Gudwara, Georgetown berhampiran dengan Hotel Neo+ dan pasaraya Gama. Dibuka pada pukul 2.30 etang sehinggalah ke 11.00 malam.
    By: Dee_Jay_Eye|||https://en-gb.facebook.com/public/Jay-Dee-Eyee|||https://twitter.com/packers/status/934534566743814144|||https://www.youtube.com/user/DeeJayEyesack
    +324reps
    Nasi kandar ni didatangkan dengan pelbagai jenis lauk yang super sedap dan dengan harga yang berpatutan. Antara lauk yang korang boleh pilih ialah kari ayam, ayam goreng, kari kepala ikan, sotong, kambing dan banyak lagi. Harga bagi kari kepala ikan mengikut saiz kepala ikan tu la. Apa yang lebih menarik, nasi kandar ni dibuka selama 24 jam.
    By: Crypto-R-Us|||https://www.facebook.com/cryptosrus|||https://twitter.com/CryptosR_Us|||https://www.youtube.com/channel/UCI7M65p3A-D3P4v5qW8POxQ
    +162reps
    Lima Restoran Nasi Kandar Pilihan: (1) Nasi Kandar Pelita Chai Leng Park, (2) Nasi Kandar Hameediyah, (3) Nasi Kandar Beratur (Liyaqat Ali), (4) Nasi Kandar Kampung Melayu (5) Nasi Kandar Kayu Original Bukit Jambul. Laksa Penang
    By: Emikol|||https://www.facebook.com/BukeddeTV/videos/492090441575173/|||https://twitter.com/TheRealEmikol|||https://www.youtube.com/watch?v=BGyVI-D-w_E
    +230reps
    Yang paling menjadi kegemaran pelanggan di sini adalah ayam goreng bercili dan sambal hijau yang dapat memikat selera siapa sahaja yang merasakannya. Harga pun berpatutan tau. 2. Hameediyah Beriyani http://www.jjzai.com/ farfedora.blogspot.my Kalau datang Pulau Pinang, selain nasi kandar, tak sah juga kalau tak makan nasi beriyani kan?
    By: ceene|||https://www.facebook.com/Ceene-114974626610080/|||https://twitter.com/Ceene23|||https://www.youtube.com/watch?v=H6qNS9toSWk
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA