Adult

Kontak rapat vs kontak kasual - Status MySejahtera Bertukar Casual Contact (Warna Kuning). Apa Nak Buat?





Manakala, bagi penilaian kesihatan kendiri, mereka yang kontak rapat meneruskan kuarantin sehingga 14 hari.



Jadi disini aku nak kongsikan pengalaman sendiri apabila aku disahkan menjadi Casual Contact melalui aplikasi MySejahtera.





Pada masa yang sama, ia membantu Kementerian Kesihatan Malaysia KKM mendapat maklumat awal untuk mengambil tindakan yang cepat dan berkesan.



Keperluan kuarantin bagi mereka yang kontak rapat dengan pesakit COVID -19 adalah selama 10 hari.

Tapi kalau nak buat test RTK guna tu boleh je.



Anda juga TIDAK perlu menjalani kuarantin seperti mereka yang menjadi kontak rapat.



Sepatutnya bagi tahu la KKM ni pun.

Mengikut apa yang diberitahu, 'Status ini akan kekal untuk 10 hari dan anda tidak perlu menjalani kaurantin.

Dan secara tidak langsungnya kita telah menjadi sebagai salah satu kes kontak rapat dengan orang yang menjangkiti kita itu.



Tengok-tengok beberapa hari lepas tu aku pula kena.



Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti infografik yang dikongsikan seperti berikut:.


Definisi Kontak Rapat Dan Kasual


Ianya termasuklah secara bersemuka lebih daripada 15 minit pada jarak kurang dari 1 meter tanpa memakai pelitup muka atau bersentuhan.


Description: Walaupun begitu, pihak KKM juga khuatir akan keadaan ini dan disebabkan itulah anda diletakkan dalam Casual Contact.

Sexy:
Funny:
Views: 2932 Date: 24.07.2022 Favorited: 125 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Namun begitu pasti ramai yang tertanya-tanya tentang apakah perbezaan diantara kontak rapat dan kontak kasual ini.
Anda boleh keluar seperti biasa tak perlu lakukan ujian swab test RTK mahupun PCR.
BAGAIMANA TERJADI KONTAK KASUAL kontak kasual tidak bergejala berdasarkan terjadi pada masa dan tempat pendaftaran masuk atau check-in di premis yang pernah dimasukinya oleh anda sebelum ini.

Hot Categories

Latest Comments

    +85reps
    Perlu Ambil Tahu, Ini Perbezaan Kontak Rapat Dengan Kontak Kasual. Aqmal Ezany. Mac 24, 2021. 1 min read. ADVERTISEMENT. Umum telah mengetahui bahawa negara kini sedang dilanda dengan wabak pandemik COVID-19. Ekoran daripada itu, kita semua telah diajar untuk hidup dalam norma baharu yang membataskan sentuhan kerana khuatir bahawa virus maut.
    By: Cpt_Burrito|||https://www.facebook.com/rgamedeals/posts/2739644686150951|||https://twitter.com/Cpt_Burrito_|||https://www.youtube.com/channel/UCKP9bVPeOI5UyKP7NnUfNtg
    +312reps
    Definisi Kontak Rapat Dan Kasual. Kontrak Rapat. Kontrak rapat adalah individu yang berhubung secara langsung dengan kes positif covid-19, samaada secara bersemuka lebih daripada 15 minit pada jarak kurang daripada satu (1) meter tanpa memakai pelitup muka atau bersentuhan. Kantak kasual adalah individu yang berada dekat dan berkemungkinan.
    By: 4zw1n|||https://www.facebook.com/4zw1n|||https://twitter.com/AlyshaJasmine_/status/1033183401526751233|||https://www.youtube.com/watch?v=mYWb9RlvNUM
    +335reps
    DAN KONTAK KASUAL DEFINISI KONTAK RAPAT TIMENANG DAN KONTAK KASUAL KONTAK RAPAT KONTAK KASUAL Individu yang berada dekat dan berkemungkinan terdedah kepada kes positif COVID-19 tanpa diketahui. Individu ini berisiko rendah untuk dijangkiti berbanding kontak rapat. Kontak kasual termasuk individu yang telah dikenalpasti mempunyai kontak dengan.
    By: Bananaramawow|||https://www.facebook.com/pages/Dota-2-Greece-International-Community/343064149179235|||https://twitter.com/succpie|||https://www.youtube.com/watch?v=d4-1ASpdT1Y
    +374reps
    Kontak Rapat merupakan individu yang berhubung secara langsung dengan kes positif COVID-19 manakala Kontak Kasual merupakan individu yang berada dekat dan berkemungkinan terdedah kepada kes positif COVID-19 tanpa diketahui. Individu ini berisiko rendah untuk dijangkiti berbanding kontak rapat. #COVID19 #KitaMestiMenang #sihatmilikku #.
    By: dewitian|||https://en-gb.facebook.com/public/Dewi-Tian|||https://twitter.com/dewitiandotcom|||https://www.youtube.com/watch?v=R3tpBN8fG2s
    +398reps
    Jika kontak kasual tidak bergejala, mereka tidak perlu atau tidak WAJIB kuarantin dan tidak perlu buat ujian swab Covid-19. Jika kontak kasual dengan gejala, mereka ini perlu dan WAJIB lakukan ujian swab sama ada RTK Ag ataupun PCR test dengan segera. Lakukan kuarantin kendiri dahulu sehinggalah keputusan keluar.
    By: Beth_Cee|||https://www.facebook.com/public/Bet-Cee|||https://twitter.com/BethCeeMusic|||https://www.instagram.com/beth_cee/
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA