Adult

Dangai kukus - Resipi Mudah Buat Kuih Dangai Kukus, Guna Acuan Kuih Lompang Je


Resepi Kuih Dangai atau Kuih Rangin








Resepi ini dikongsikan oleh di laman Facebook.


















Description: Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional.

Sexy:
Funny:
Views: 1692 Date: 23.04.2022 Favorited: 102 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +354reps
    Buat hingga tepung habis. Masukkan penuh adunan kelapa ke dalam acuan, tekan dengan ibu jari buatkan seperti lubang di tengahnya. Tuang gula melaka dan gula merah lebih kurang satu sudu kecil. Pastikan air telah mendidih, kukus selama 15 minit. Alihkan dan tunggu suam-suam baru keluarkan dari acuan. Siap!
    By: Cullen22|||https://www.facebook.com/garrett.cullen22|||https://twitter.com/Edward_Cullen22|||https://www.youtube.com/channel/UCR6J8qNVTF4k41RAhlnEH0g
    +275reps
    Masukkan sedikit-sedikit tepung pulut sambil digaul sebati dan buat hingga tepung habis. Masukkan penuh adunan kelapa ke dalam acuan, tekan dengan ibu jari buatkan seperti berlubang di tengahnya, letak gula melaka dan gula merah lebih kurang satu sudu kecil. Pastikan air telah mendidih, kukus selama 15 minit.
    By: actuallydavide|||https://www.facebook.com/BeFairBeVegan/videos/515205812308385/|||https://twitter.com/actuallydavide|||https://actuallydavide.com/
    +346reps
    Dapatkan resepi penuh Kuih Dangai di: http://www.icookasia.com/kuih-dangai/ Bahan yang diperlukan:1 mangkuk kelapa parut1 mangkuk tepung pulut3/4 cawan gula1 .
    By: Chancely_S|||https://www.facebook.com/bih.favour.5|||https://twitter.com/Chancely_S|||https://www.youtube.com/watch?v=W3NLg24YBuQ
    +289reps
    Kalau nak hasilkan kuih dangai sedap, ikt je tips ini : 1- Gunakan kelapa parut sederhana muda. Jangan ambil lapisan coklat kelapa. Cukup lapisan putih sahaja.Elakkan guna kelapa tua. Nanti kuih rasa malar, rasa bersepah tak sedap. 2- Kalau nak lebih sedap, gunalah dapur arang.Buat macam bakar kuih akok.
    By: alloutnow|||https://www.facebook.com/alloutcc/|||https://twitter.com/alloutnow|||https://github.com/alloutnow
    +169reps
    Resipi sedap dan mudah untuk Dangai Kukus Gula Melaka. 🀩 Ya Allah kenapa sedap sangat rasa pi bulan nihhπŸ˜‚ bertuah punya si abang chik Irfan, hahaha abang chik punya pujian buat lubang hidung mama triple size tauπŸ˜‚ adehhh mulut dia memang sweet lebih dari gula tau mama pun dah lebih 3 biji .
    By: babu_bot|||https://en-gb.facebook.com/public/Babu-Bot|||https://twitter.com/babu_bot_05|||https://www.youtube.com/watch?v=5AffiUWio00
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA