Adult

Kicap karamel - KICAP MANIS


USAHAWAN & TEKNOLOGI MAKANAN: KICAP SOS SOYA V SOS HPV


Kemudian goreng dengan api perlahan.

Kalau gitu jom masak sendiri baru puas hati.




Resipi Mi Kicap Paling 'Power', Tak Cukup Semangkuk Pasti Tambah Lagi!




Tip Pro: Potongkan sedikit bawang putih dan cili padi untuk menambah oomph dalam perasa anda.


USAHAWAN & TEKNOLOGI MAKANAN: KICAP SOS SOYA V SOS HPV




Jepun, Korea dan Indonesia juga mempunyai versi kicap soya mereka sendiri, dan bahan perasa ini kini sudah tersebar ke Asia Timur dan Asia Tenggara, dan juga ke beberapa kawasan di Barat dan benua Eropah.





Menu pan mee ni susah jugak nak jumpa.



Disamping itu kami akan membimbing anda dari langkah permulaan yang diperlukan dalam menjadi usahwan kicap.



Baik, jomlah saya masak untuk awak.





Mi kicap ini dahulunya merupakan makanan popular masyarakat Cina di ipoh dan kini sudahpun menjadi antara menu kegemaran masyarakat Malaysia.


Cara buat kicap?


Haa, apa kata korang cuba sendiri resipi mi kicap daripada ini.




Tiga Jenis Sos Kicap Soya Yang Perlu Anda Tahu


Lebih kurang sama kicap pekat cuma, kicap karamel sedap lagi.


Description: Hati² sebab kicap kan dah manis dan masin jugak.

Sexy:
Funny:
Views: 887 Date: 17.03.2022 Favorited: 67 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Baru puas hati masak sendiri letak cendawan banyak-banyak hehe.
Kadangkala lauk yang kita beli atau makan di luar tak kena gaya selera kita.

Hot Categories

Latest Comments

    +319reps
    Digital Retail & Distribution Sdn Bhd 202001021224 (1377544-U). No.4, Jalan Bk 1/15, Bandar Kinrara Industrial Park, Taman Kinrara, 47180 Puchong, Selangor, Malaysia. Phone: +6 03-2386 6008
    By: EarlMarshal|||https://www.facebook.com/thaihotguy/photos/a.1528677250768516/2651379011831662/|||https://twitter.com/earlmarshal|||https://www.youtube.com/watch?v=l6PWlZ1jMLk
    +293reps
    IKAN MASAK SOS KARAMEL KARI BAHAN-BAHAN : 1 ekor ikan Siakap 1 sudu besar rempah kari ikan Kicap lemak manis Kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga, cengkih. 1 Biji bawang besar| dihiris 2 Ulas bawang putih ketuk atau hiris 2 Hiris halia diketuk Garam secukup rasa 1/2 sudu teh pes asam jawa + 1/4 cawan air
    By: Ajaxjay|||https://www.facebook.com/ajaxjay.cruz|||https://twitter.com/AjaxjayGames|||https://www.youtube.com/playlist?list=PL_j5pvDvUBFWu48_nxIsUSM8vvrg6dKlZ
    +291reps
    Rasa: Manis Selalu digunakan untuk stir dan sos pencelup, ia mempunyai rasa yang berbeza dari sos kicap cair. Sos kicap manis selalunya digunakan untuk hidangan Singapura seperti Char Kway Teow dan Black Carrot Cake. Sos kicap manis juga selalu digunakan sebagai sos pencelup untuk kebanyakan hidangan Cina, seperti Nasi Ayam Hainan.
    By: DantePettis|||https://www.facebook.com/RosterWatch/posts|||https://twitter.com/YoungBull_Lynch/status/947266303722688513|||https://www.youtube.com/watch?v=nDqNOeaWmvw
    +364reps
    Lebih kurang sama kicap pekat cuma, kicap karamel sedap lagi. Masukkan sedikit air untuk bagi dia basah-basah sikit, kemudian perisakan dengan gula dan sedikit stok ayam. Lepas tutup api, tuang sikit minyak bijan. Dah siap…lazaaattt. Memang sedap ayam tiram cendawan ni. 4. PENYEDIAAN PAN MEE Pan mee kan mee dia flat leper tu.
    By: captainbruisin|||https://www.facebook.com/Francesco-Pierini-Real-Estate-169390463790956/|||https://twitter.com/CaptainBruisin|||https://www.reddit.com/user/captainbruisin/
    +390reps
    1. Panaskan butter dengan api sederhana. Masukkan bahan blend dan halia, tumis sampai naik bau dan kekuningan. Masukkan air dan susu cair sampai mendidih. 2. Masa air dah mendidih tu kita masukkan beras yang dah dibasuh, kacau sekata. Ni cara saya masak nasi yang fancy fancy sikit ya. Nasi akan jadi elok berderai, tak lembik tak keras sangat. 3.
    By: Bipolar_Emo|||https://www.facebook.com/SenpaixSkylar/|||https://twitter.com/emo_zombie10_ez|||https://www.youtube.com/watch?v=jL2Qj1mG7_Q
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA