Adult

Resepi cempedak goreng tepung gandum - Resepi Cempedak Goreng Yang Paling Simple Tapi Sedap











Boleh tengok video dalam Instagram Azie Kitchen.


Resepi Cempedak Goreng Yang Paling Simple Tapi Sedap











Cara Hasilkan Bancuhan Tepung Pisang Goreng Tanpa Kapur Tapi Hasilnya Rangup & Berkerak.



Resepi Cempedak Goreng Yang Paling Simple Tapi Sedap


Ada sesiapa penggemar cempedak tak kat sini? Untuk lidah orang pertama kali cuba, mungkin akan terasa pelik sebab cempedak yang digoreng rasanya lunak dan berserat.



December 5, 2021• Resepi Cempedak Goreng Azlita Aziz Cempedak Goreng: Sumber Bahan-bahan:• Tepung goreng bestari secukupnya• Cara buat yang mudah dan kosnya pun murah menyebabkan ia jadi pilihan untuk sarapan atau minum petang.

Sedia untuk dimakan.



secubit garam masala kalau ada.


Description: Masukkan serbuk cheese dan mayonis dalam mangkuk lalu bancuhkan dengan air panas secukupnya.

Sexy:
Funny:
Views: 2520 Date: 15.01.2023 Favorited: 40 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Tipsnya ialah dengan memasukkan beberapa sudu minyak masak yang telah dipanaskan ke dalam bancuhan tepung dan juga dengan menambahkan tepung beras.
Kalau kurang rajin nak buat tepung goreng yang mamak haji berikan.
Di sini saya kongsikan cara dan tips untuk mendapatkan cempedak goreng yang rangup krup krap, krup krap cara saya.

Hot Categories

Latest Comments

    +287reps
    Pastikan menggunakan cempedak yang masak tetapi tidak terlalu ranum. Bahan-Bahan: Cempedak secukupnya; 1 1/2 cawan tepung beras; 1/4 cawan tepung gandum; 1 biji telur ayam; 1 sudu kecil garam; 1/2 sudu kecil soda bikarbonat; 1/2 sudu kecil kunyit; Cara Penyediaan: Panaskan minyak di dalam kuali. Campurkan tepung gandum, tepung beras soda.
    By: anzharry|||https://www.facebook.com/gilang.fard|||https://twitter.com/harrys/status/1008393848400248835|||https://www.youtube.com/user/anzhartrashcan
    +300reps
    Ada yang tanya saya macam mana nak buat krukk krakk krukk krakk tu dalam minyak… Actually tak ada buat apa pun, celup cempedak dalam bancuhan tepung, then goreng Nanti krukk krakk krukk krakk tu akan terbit sendiri Nak lagi halus krukk krakk tu, tambah telur ya… Resepi atas saya guna 2 biji telur. Resepi Cempedak Goreng Noor Akma
    By: Cayvin|||https://www.facebook.com/KenyaPowerLtd/posts/846103958766085|||https://twitter.com/Cayvin7|||https://www.youtube.com/watch?v=vxDuXTIWVS4
    +343reps
    Cempedak Goreng. biji Cempedak saiz sederhana (ambil isinya) • Minyak masak secukupnya untuk meng goreng • tepung gandum (Faiza) • air sejuk (resepi asal tiada sukatan) • teh serbuk kunyit • kfc garam gunung Saji • penuh kelapa parut putih (k.ha tambah) • besar rata gula perang CSR (k.ha tambah) ha.lim39.
    By: CraneAO|||https://www.facebook.com/craneo.craneo.5|||https://twitter.com/crystyIism|||https://www.tabata-web.com/uploads/pop/pdf/silvercrane_y.pdf
    +350reps
    Bahan-bahan : 2 cawan tepung beras, 1 sudu kecik garam, Sedikit air kapur (hujung sudu kecil), 1 biji telur, Pewarna kuning telur, Ais 4@5 ketul (rahsia tepung rangup tahan lama), Air sejuk (jangan cair atau pekat sangat) nanti ais akan mencair.
    By: evilh4g|||https://www.facebook.com/Fans-de-Christofer-Drew-Ingle-Kiefner-3-NeverShoutNever-214733205227374/|||https://twitter.com/evilh4g/status/833166069640609792|||https://www.reddit.com/user/evilh4g/
    +91reps
    Cempedak Goreng. biji Cempedak saiz sederhana (ambil isinya) • Minyak masak secukupnya untuk meng goreng • tepung gandum (Faiza) • air sejuk (resepi asal tiada sukatan) • teh serbuk kunyit • kfc garam gunung Saji • penuh kelapa parut putih (k.ha tambah) • besar rata gula perang CSR (k.ha tambah) ha.lim39.
    By: brokendrive|||https://www.facebook.com/brokendrive/|||https://twitter.com/DriveBroken|||https://www.youtube.com/watch?v=jOtDWg5UtyQ
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA