Adult

Resipi kuih gunting - Cara Mudah Dan Sedap Nak Buat Kuih Gunting Legend. Mesti Cuba!



Yang suka keras boleh letak air sedikit sahaja.






Resepi Kuih Gunting Rangup dan Kuih Gunting Sira Pedas


Ye lah penggunaan daun kari sangat-sangat memabntu kita hasilkan kuih gunting yang marvellous.

Kalau korang baru je tahu tentang kuih gunting ni dan tak sabar rasa nak cuba, bolehlah follow resepi yang saya share ni.









Biarkan pecah minyak sedikit baru masukkan cuka,perisa dan gula, Biarkan gula larut seketika sampai nampak pekat.



Kuih gunting merupakan kuih lagend yang sering dibuat bila menjelang hari raya.



Cara yang paling senang adalah dengan simpan dalam bekas kecil dan habiskan satu persatu dahulu.


My day my life: Resipi kuih gunting ibu mertuaku...


Bahan asas kuih gunting ialah tepung, air, garam, marjerin, telur, santan, serbuk kari, minyak masak, udang kering, bawang putih dan bawang merah.




Description: Masukkan bahan kisar dalam blander bersama garam dan gula.

Sexy:
Funny:
Views: 39 Date: 03.08.2022 Favorited: 165 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Anda perlu mendapat kebenaran sekiranya ingin menyalin sepenuhnya artikel tersebut ke mana-mana media termasuk blog, laman sesawang, majalah, akhbar atau yang berkaitan.
Sumber: Google Kuih gunting banyak dijadikan sebagai camilan hari raya, ataupun sebagai camilan sehari-hari dirumah.

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +180reps
    1. Masukkan marjerin yang dipanaskan ke dalam tepung gandum dan gaul-gaulkan. Masukkan bahan A dan gaul rata. 2. Masukkan garam, daun sup, daun kari dan cili kisar. Gaul lagi dan masukkan air sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh. 3. Canaikan doh. Tips: Jika suka yang nipis, boleh canai nipis-nipis. Pemilik resepi suka tebal sedikit. 4.
    By: AsYouFall|||https://www.facebook.com/AsYouFall/|||https://twitter.com/chrisyetteroa|||https://www.youtube.com/watch?v=WMltLRZ-DSk
    +246reps
    CARA PENYEDIAAN Masukkan marjerin yang dipanaskan ke dalam tepung gandum dan gaulkannya. Masukkan bahan A dan gaul rata. Masukkan garam, daun sup, daun kari dan cili kisar. Gaul lagi masukkan air sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh. Canaikan doh, kalau suka yang nipis boleh canai nipis-nipis.
    By: ent_bomb|||https://www.facebook.com/Boetmank|||https://twitter.com/_BOMB_ENT|||https://www.youtube.com/watch?v=Ioyo-h3wNbA
    +384reps
    1 Masukkan bahan kisar serta tepung gandum ke dalam bekas bersih . 2 Masukkan garam dan minyak dan gaulkan sebati. 3 Kemudian,masukkan air sedikit demi sedikit….sampai adunan kenyal. 4 Adunan akan jadi macam tepung nak buat kulit karipap 5 Buatkan bola2 kecil untuk mudah mencanai. 6 Kemudian canaikan secara menipis dan memanjang. 7
    By: AaronMclaren|||https://www.facebook.com/AaronMclaren|||https://twitter.com/AARONMCLAREN|||https://www.youtube.com/watch?v=j5npcJEkIr4
    +204reps
    Cara penyediaan: 1. Masukkan tepung gandum ke dalam sebuah bekas / mangkuk. 2. Masukkan tepung ayam bestari, telur, mentega, serbuk kari, daun sup @ daun kari, jintan manis, dan serbuk garam. Gaul rata. 3. Tuangkan sedikit demi sedikit air dan gaul lagi sehingga adunan menjadi sebati dan tidak melekat. 4. Biarkan adunan selama 10 minit. 6.
    By: BeardInTheNorth|||https://www.facebook.com/beardinthenorth/|||https://twitter.com/Bense1980|||https://www.reddit.com/user/BeardInTheNorth
    +73reps
    Angkat tangan …. Resepi kuih gunting. 4)Planta 1 sudu lebih sikit dipanaskan dgn sedikit minyak. Uli semua bahan2 dgn air sejuk tu. Letak sikit dulu air tu. takut terlajak lembik. Uli sampai sebati. Pastu gunting n goreng dgn api yg kecil. *kalau nk lebih sedap blh tambah udang kering blend sikit.
    By: Eel_Of_Steel|||https://www.facebook.com/adeelofsteel/?pnref=story|||https://twitter.com/AdeelofSteel/status/969389777928716289|||https://www.youtube.com/watch?v=ErF67r0eQPU
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA