Adult

Resepi asam laksa sardin - Masakan Dari Ibu: Laksa Ikan Sardin



Jadikan ianya sebagai ilmu bermanafaat dengan mengamalkan apa yang kita pelajari.

Masukan dlm periuk, lebihan sisa dlm belander di tambah dgn 6 cwn air dan curah dlm periuk.


Laksa Guna Sardin Tin Tapi Sedap






Masa diambil dalam 20-30 minit untuk kuah mendidih.






Resipi Laksa Penang Ekspress Guna Sardin Dalam Tin, 30 minit Siap & Sedap!




Nak memasak sensiri pula, memikirkan anak anak tidak ramai di rumah.



Daun pudina pon boleh.



Tapi kalau buat seperiuk tu aduhai jenuh jugaklah kan? Maka hari ni terjadi la laksa yang diimpikan..




Masak Kuah Laksa Sedap Guna Sardin Dalam Tin. Begini Caranya



Resipi Laksa Sardin Tin, Sedap Dia Kalah Kedai Kopitiam Lain


Semua bahan kuah dikisar halus.




Kuah Laksa Guna Sardin Tin Mudah Cepat Dan Sedap


Laksa Penang merupakan satu-satunya hidangan yang berasal dari Malaysia yang berada dalam senarai 50 makanan paling enak di dunia.


Description: Teringin nak makan laksa yang sedap macam kat kedai kopitiam?

Sexy:
Funny:
Views: 2382 Date: 17.08.2022 Favorited: 100 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +152reps
    1 bungkus Laksa basah panjang. 2 tin ikan sardin. Seikat daun kesum. 1 batang bunga kantan. Secubit belacan. keping Asam. 3 ulas bawang merah. 3 ulas bawang puting. Cili kering (ikut kepedasan masing)
    By: DutchRonin|||https://www.facebook.com/DutchRonin|||https://twitter.com/DutchRonin|||http://dutchronin.com/
    +399reps
    4 keping asam keping yang besar; Garam secukup rasa; Gula secukup rasa; Cara-cara: 1. Kisar bawang merah, bawang putih, 1 tin sardin besar, tin sardin kecil hancur kasar saja. 2. Dah siap kisar, masukkan ke dalam periuk. 3. Masukkan cili kisar 3 senduk. Kacau rata. 4. Masukkan air mengikut kepekatan yang diigini. 5. Masukkan sardin hancur kasar. 6.
    By: beto814|||https://www.facebook.com/atbmemes/posts/2640984792846716|||https://twitter.com/washingtonpost/status/1138854816489377792|||https://www.reddit.com/user/beto814/
    +348reps
    Cara Membuat: 1. Kisar asam keping, belacan, cili kering, bunga kantan dan bawang besar sehingga hancur. 2. Setelah hancur, masukkan 1 tin sardin saiz kecil beserta sos sardin dan kisar sekali lagi. 3.Curahkan ke dalam periuk, selepas itu masukkan pula air penuh mengikut sukatan blender tersebut. (sukat air guna blender).
    By: gablussier|||https://www.facebook.com/CosplayGab-796025553898230/posts|||https://twitter.com/melshbitch|||https://www.twitch.tv/gablussier
    +29reps
    Masak hingga mendidih dan kuah asam laksa menjadi pekat.Masa diambil dalam 20-30 minit untuk kuah mendidih. Tambah gula Melaka hancur ,garam serta serbuk perasa. Pastikan kuah manis buah untuk seimbangkan rasa masam, pedas kuah. Basuh ikan sardin,goreng biar garing luar lepas tu hancur kasar.
    By: fedekun|||https://www.facebook.com/fkun18/|||https://twitter.com/fedekun|||https://www.youtube.com/channel/UCM2zeoRSng6AE4EKEElxBdA/videos
    +311reps
    Namun masing-masing mempunyai keunikkan yang tersendiri. Tapi dalam banyak resepi laksa, pasti ramai yang suka asam laksa viral yang selalu ada di food court pasaraya. Kuahnya memang sedap dan berperisa. Masam, manis dan pedas secukup rasa. Resepi asam laksa ni hanya menggunakan ikan sardin atau ada juga yang panggil ikan selayan.
    By: Alexzander_14|||https://www.facebook.com/missy.blasheck|||https://twitter.com/alexzander_14|||https://www.youtube.com/watch?v=PrxzJaL-9Rw
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA