Adult

Shedazz ayam kunyit - Cara Buat Nasi Goreng Ayam Kunyit, Senang & Sedap.





Goreng ayam sampai masak.





Bahan-bahan ayam goreng kunyit untuk dua orang makan.




4 Resepi Ayam Masak Kunyit Paling Sedap dan Ringkas, Tak Sampai 30 Minit Je!


Agak-agak bila sos sudah sebati, masukkan daun limau purut dan bawang hirisan tadi.

Hidangan ni ayamnya dipotong kecil-kecil.


Resipi Ayam Goreng Kunyit Sedap Macam Kat Kedai




Jadi alang-alang hari sabtu dan ahad cuti, bolehlah masak-masak kat rumah ni untuk menu tengah hari.










Description: Gaulkan dengan serbuk kunyit dan sedikit garam.

Sexy:
Funny:
Views: 8546 Date: 12.12.2022 Favorited: 162 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Cara untuk tahu ayam telah pun masak ialah dengan terbalikkan ayam tanpa isi ayam melekat di dasar kuali.
Resep Ayam Goreng - Untuk mengolah makanan berbahankan ayam memang ada banyak sekali caranya, bahkan karena di Indonesia terkenal akan rempat-rempah yang sangat kaya maka ayam itu sendiri bisa di hidangkan dengan cita rasa manis, gurih, berkuah kental hingga dominan rasa pedas.
Masuk kan tepung jagung, tepung beras, serbuk kunyit, serbuk kari daging, kiub pati ayam, garam, ajinomoto dan gula kedalam ayam.

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +75reps
    Delivery Hero Malaysia Sdn Bhd 37-01, Level 37, Tower B, The Vertical Corporate Towers, Avenue 10, Bangsar South, No. 8, Jalan Kerinchi, 59200, Kuala Lumpur,
    By: Dawggoneit|||https://www.facebook.com/Dawg-Gone-It-279517604937/|||https://twitter.com/WesMcDawg|||https://www.youtube.com/channel/UCeg_JBFQsVU5viIYCCZtnXQ
    +84reps
    SHEDAZZ AYAM KUNYIT @ Cyberjaya Start group order 4.6/5 (1221) $$$ Asian Meat Chicken Rice Dishes Malaysian Popular Most ordered right now. Nasi Ayam Goreng Kunyit from RM 8 Nasi Daging Goreng Kunyit from RM 10 Nasi Sotong Goreng Kunyit from RM 13 Nasi Ayam + Daging Goreng Kunyit from RM 12 Nasi Ayam + Sotong Goreng Kunyit from RM 14.50
    By: bessiec|||https://www.facebook.com/bessiec|||https://twitter.com/bessiec_|||https://poshmark.com/closet/bessiec
    +53reps
    Cara-cara: Potong kecil isi ayam mengikut saiz yang dikehendaki. Gaul isi ayam bersama garam, serbuk kunyit, tepung jagung dan cili giling. Jumlahnya bergantung pada kuantiti isi ayam yang digunakan. Perap sekurang-kurangnya selama 1/2 jam. Panakan minyak masak dalam kuali dengan secukupnya. Lebih elok jika guna kuali yang besar dan minyak yang.
    By: EFC_UK|||https://www.facebook.com/efcuk/|||https://twitter.com/eFC_UK|||https://www.youtube.com/watch?v=bwoEuH-q8zc
    +182reps
    Resepi ayam goreng kunyit ini adalah daripada hasil perkongsian Puan Nina Mahdar.Memang antara hidangan ayam yang boleh anda cuba .Saya juga ada memasak Resepi Ayam Paprik Thai di sini yang boleh anda cuba. Bahan-bahan ayam goreng kunyit untuk dua orang makan. Masa untuk memasak ayam goreng ni sangat singkat antara 15-20 minit sahaja dan ianya.
    By: Artemis_Jade|||https://www.facebook.com/public/Artimis-Jade|||https://twitter.com/jade_rtl|||https://www.youtube.com/watch?v=NjcfAMfLw3I
    +278reps
    1. Mat Rock Special Ayam Goreng Kunyit. Sebut je nasi ayam goreng kunyit, memang Mat Rock berjaya tambat hati ramai orang. Bukan setakat ada banyak cawangan, tapi Mat Rock siap ada perkhidmatan delivery tau! Lokasi: Mempunyai banyak cawangan. Salah satunya berhadapan dengan Kedutaan Australia, Jalan Yap Kwan Seng, 50450 Kuala Lumpur.
    By: fuckfeardrinkbeer|||https://www.facebook.com/JakeTheHoneyBearHeun/posts|||https://twitter.com/ArchieGo|||https://www.youtube.com/user/FuckFearDrinkBeer
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA