Adult

Logo halal diiktiraf jakim - Senarai Logo Halal Luar Negara Yang Diiktiraf JAKIM







No komen Tak pe laa, lepas ni dah tahu korang akan lebih yakin dengan apa yang kita makan untuk kita , anak-anak dan keluarga.



Kita ni kerap sangat menerima berita-berita tentang sesuatu yang tidak sahih tapi kita pun sama dok sebar kan cerita tersebut tanpa sebarang info tepat.



Dalam isu ini, Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia DVS kerana mereka tidak pakar dalam memerikasa aspek kesihatan dan keselamatan.



Selain itu, apa yang menarik adalah pihak kerajaan Malaysia telah menyatakan akan melaksanakan pendigitalan kod bar produk makanan halal tidak lama lagi.



ADVERTISEMENT Bersempena dengan pembukaan sempadan negeri dan negara, seluruh rakyat Malaysia kini boleh merentas negeri dan tidak lagi perlu menggunakan MyTravelPass untuk ke luar negara.


75 Logo Halal Luar Negara Yang Diiktiraf Jakim Bagi 43 Negara Yang Terlibat







Description: Isu viral Logo HALAL yang tersebar adakah betul?

Sexy:
Funny:
Views: 3674 Date: 22.03.2022 Favorited: 141 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +142reps
    Berikut adalah senarai terkini pihak berkuasa Islam dan badan pensijilan serta logo halal di seluruh dunia yang diiktiraf oleh JAKIM. Sehingga 13 Februari 2019, JAKIM telah mengiktiraf 78 logo halal luar negara dari 45 buah negara di seluruh dunia. Muat turun senarai terkini dalam format pdf di sini.
    By: birkenrocks|||https://www.facebook.com/CREC-River-Street-Autism-Program-and-Early-Learning-Center-1529144264034276/posts|||https://twitter.com/kaleenaraine|||https://www.youtube.com/watch?v=kn6Fn-H-dog
    +209reps
    KUALA LUMPUR: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah mengiktiraf 84 logo halal daripada 46 negara seluruh dunia sehingga 1 Disember tahun lalu, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.
    By: ciavs|||https://www.facebook.com/Ciavsini/|||https://twitter.com/Ciavs|||https://www.youtube.com/watch?v=vxHYjIfwwQY
    +13reps
    Pengetahuan mengenai logo-logo badan Islam yang diiktiraf di luar negara juga penting agar pengguna tidak keliru. Berikut merupakan senarai badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara. Pengguna boleh menghubungi badan Islam yang diiktiraf atau menghubungi terus pihak JAKIM untuk maklumat lanjut. Sila klik ikon diatas.
    By: agsieg|||https://www.facebook.com/agsieg/posts/160030755476494|||https://twitter.com/agsieg97|||https://www.youtube.com/channel/UCCnAKmYeLteKws0NVn1UN7w
    +267reps
    Status logo atau tanda halal ada kala mengelirukan, beli satu produk (terutama bahan2 makanan) pertama sekali kita lihat logo HALAL nya, jika produk Malaysia ada kemungkinan kita sedia pasti kenal. Bagaimana pula produk keluaran negara luar, kita pastikah yang logo tadi diiktiraf oleh kerajaan Malaysia.
    By: BILALMU|||https://www.facebook.com/Bilalmughal.Bilalmu|||https://twitter.com/BilalMu45630276|||https://en.wikipedia.org/wiki/Bilal_Ibn_Rabah
    +53reps
    No. Organization & Address Contact Halal Logo 1 Australian Halal Authority & Advisers (AHAA) 1/2A Dargie Crt, Dallas, VIC 3047 Australia Mr. Muhammad Esfandiar (Chairman) Tel: +618 93022001 Mobile: +614 31033351 Email: ahaaservices@gmail.com mohfandi@hotmail.com Website: www.ahaa-services.com 2 Perth Mosque Incorporated 427-429
    By: eightNote|||https://www.facebook.com/eightnoteinc/|||https://twitter.com/eightnote__|||https://www.youtube.com/watch?v=kZ_-ih6Us4E
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA