Adult

Cara buat begedil ayam simple - Resipi Tauhu Begedil Paling Mudah, Sedap & Kos Tak Mahal.



Disebabkan menu simple dan mudah, apa kata anda follow resepi yang dikongsi oleh cik puan dipostingnya di facebook.



Jom kita tengok cara membuat sosnya pula.


Begedil Ayam Sedap Dan Padat. Ayam Dan Kentang Digoreng Dulu Dan Tumbuk Lumat, Serius Padu!


Jadi lepas ini tak payah susah-susah nak cari tauhu begedil lagi.





Masukkan pula hirisan daun sup dan jika suka boleh tambah kubis, taugeh, daun bawang atau bawang Bombay.


Cara Mudah Resepi Begedil Ayam Paling Simple






Kemudian lenyekkan macam kita nak buat begedil.

Mula-mula rebus kentang sehingga masak.


Resepi Begedil Ayam Sedap Sangat!


Jadi ianya lebih mudah melekat dan senang untuk dikepal dan dibentuk.



Angkat dan masukkan ke dalam mangkuk besar.










Description: Masak sekejap lagi, dan boleh diangkat.

Sexy:
Funny:
Views: 6364 Date: 10.08.2022 Favorited: 134 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +258reps
    BAHAN-BAHAN: ( dapat 46 biji saiz mini) 1. Kupas ubi kentang dan cuci bersih. Kukus sehingga kentang lembut. Sejukkan. 2. Lecek kentang sehingga lumat. 3. Campurkan ayam kisar yang telah dicuci, bawang goreng, hirisan daun sup & daun bawang, lada putih & garam bersama dengan kentang lenyek.
    By: Boney_baloney|||https://www.facebook.com/grandpoobear/videos/459487751357544/|||https://twitter.com/_BoneyBaloney|||https://www.youtube.com/watch?v=-7-x1uCTWeI
    +251reps
    Resepi begedil kali ini saya menggunakan resepi Yatie Memories pulak. Begedil yang saya sediakan sebelum ini di SINI sedikit berbeza dengan cara Yatie. Begedil yang disediakan ini disimpan di dalam freezer dan digoreng untuk dimakan bersama Soto Ayam di SINI. Suka nyer hati melihat anak anak semua makan begedil ini bersama soto.
    By: Elena_xoxo|||https://ru-ru.facebook.com/lena.presley26|||https://twitter.com/stelena_xoxo|||https://www.youtube.com/watch?v=DAHKgTAGkM0
    +291reps
    Nak buat begedil ni macam-macam cara ada. Cuma bahan-bahan asas je kebanyakannya sama. Gantikan je sama ada daging atau ayam ikut perisa apa anda nak buat. Dalam banyak-banyak resepi, begedil ayam yang sedap dan padat dikongsikan oleh Norhafizan Ezan Sulaiman ni amat menarik perhatian. Begedilnya tak nampak lembik dan isi kelihatan padat. Berbeza dengan resepi .
    By: Dooumie|||https://www.facebook.com/Dooumie/|||https://twitter.com/Taa_Dooumie|||https://www.reddit.com/user/Dooumie
    +394reps
    Cara penyediaan begedil kali ini agak berbeza dengan apa yang saya biasa buat. Ini adalah kerana daging kisar digoreng tanpa minyak dan kedua dimasukkan telur kuning ke dalam adunan. Jadi ianya lebih mudah melekat dan senang untuk dikepal dan dibentuk. Hmm penyediaan Begedil dan keenakannya pasti terpahat dalam ingatan sampai bila bila.
    By: GatorMarley|||https://www.facebook.com/GatorMarley|||https://twitter.com/gatormarley|||https://www.reddit.com/user/GatorMarley
    +328reps
    Cara masak. 1. Tauhu potong bentuk x bahagian atas buang isi dalam dia. Sebab kita nak sumbat inti yang kita buat nanti. 2. Kupas kulit ubi kentang dan potong 4 nak suruh mudah masak dan empuk. Rebus dan masukkan sedikit garam. 3. Tumis bawang merah dan bawang putih, masukkan isi ayam cincang goreng sampai masak.
    By: coveredinhope|||https://www.facebook.com/wearecoveredinhope/|||https://twitter.com/Tiffanydcarter|||https://www.globuya.com/US/Huntington/1598194090224617/Covered-in-Hope
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA