Adult

Resepi laksam sukatan cawan - Resepi Laksam Kelantan Guna Sukatan Cawan. Mudah Aje Nak Buat



Kebanyakan nye di area JOHOR sebab maklum la saya nih orang johor.




Resepi Laksam Lembut Dan Licin Bila Digulung (Sukatan Cawan)


Utk cepat proses sejuk sila guna kipas angin sebab tudung periuk 1 sahaja.




Resipi LAKSAM Sedap & Mudah Sukatan Untuk 4 Orang Makan


Masukkan potongan laksam ke dalam pinggan dan tuangkan kuah laksam ke atasnya.



Atau pegang berlapikkan plastik.


Resepi Laksam Sedap. Dengan Kuah Putih Pekat Berlemak. Confirm Makan Sampai Licin!


Dalam penyediaan kuah, Che Nom campurkan 2 jenis ikan iaitu ikan kembung dan ikan sardin.







Hasilkan adunan seperti kuih dadar, dan pastikan tiada ketulan.







Apabila sudah gelembung tandanya laksam telah masak.


Description: Saya selalu ke Restoran Hasan kalau nak makan laksam yang sedap macam di Kelantan.

Sexy:
Funny:
Views: 7889 Date: 13.01.2023 Favorited: 118 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +331reps
    1/2 cawan tepung gandum 1/2 sudu teh garam (secubit garam) 5 cawan air suam minyak utk lenser tudung periuk 1 tudung periuk nipis Caranya Panaskan kukusan (LiNa Pg kukus guna kuali jer) bersama tudung periuk yg disapu minyak secukupnya, keliling tudung periuk, supaya adunan mudah lekang.
    By: AmericanPopMusic|||https://www.facebook.com/Hudson-County-Events-2064048960273791/posts|||https://twitter.com/AmericanPopMus1|||https://www.youtube.com/watch?v=Dtgmi1TwK6w
    +183reps
    Lebih penting untuk sukatan 4 orang makan.Sesuai sangat untuk keluarga kecil dan masakan harian. Boleh cuba resipi laksam yang dikongsikan oleh Puan Nor Aida ini; Melaksam malam ni. Resepi saya dah pernah share kat sini.Ni saya share resepi untuk makan 4 orang makan. Bahan-Bahan (Laksam): 3 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung gandum
    By: asking_for_afriend|||https://www.facebook.com/MindofJamal/videos/659270338209926/|||https://twitter.com/AskForAFriend|||https://www.youtube.com/watch?v=NYLITlGILJg
    +112reps
    1/2 cawan tepung gandum 5 cawan air suam (3 cawan air mendidih + 2 cawan air biasa) 1/2 sudu kecil garam Cara cara: Satukan semua bahan dan kacau rata. Masukkan di dalam jug untuk memudahkan di tuang ke dalam bekas. Panaskan pengukus sehingga mendidih. Letakkan tudung periuk atau apa apa bekas yang leper ke dalam pengukus dan sapukan minyak.
    By: Billofrights_boris|||https://www.facebook.com/goal/videos/10156292793618598/|||https://twitter.com/GoalUK/status/964510126899044353|||https://www.reddit.com/user/Billofrights_boris
    +255reps
    1/2 cawan tepung gandum 5 cawan air ( 3 cawan air panas+ 2 cawan air biasa) 1/2 sudu kecil garam ( Adunan ni dapat dalam 10 batang laksam) Cara Penyediaan: Satukan kesemua bahan, kacau sehingga adunan tak berketul. Lepas kacau,Tapis adunan. Panaskan pengukus.
    By: fine4now|||https://www.facebook.com/DinamiteDreamsCustomGiftBasketsYouReallyUse|||https://twitter.com/FiftyFitandFine|||https://www.youtube.com/user/fine4now
    +130reps
    Lebih penting untuk sukatan 4 orang makan.Sesuai sangat untuk keluarga kecil dan masakan harian. Boleh cuba resipi laksam yang dikongsikan oleh Puan Nor Aida ini; Melaksam malam ni. Resepi saya dah pernah share kat sini.Ni saya share resepi untuk makan 4 orang makan. Bahan-Bahan (Laksam): 3 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung gandum
    By: eightiesguy|||https://www.facebook.com/eightiesguy|||https://twitter.com/EightiesGuy82|||https://www.reddit.com/user/eightiesguy
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA