Adult

Harga minyak ron 97 terkini - Harga petrol RON97 naik 37 sen esok











Ada hari naik, ada hari turun dan ada jugak hari dia maintain je.



In case korang tak tahu, pada zaman Najib Razak,.





Bahkan, bisa dikatakan paling murah setelah Malaysia.


HARGA MINYAK MINGGUAN Terkini (RON95, RON97 & Diesel)


Sementara itu total gasoil turun 40 persen terhadap sales normal.

Kalau korang brek dan pecut mengejut, lepas tu selalu cucuk belakang kereta orang, memang cepatlah minyak korang habis.



RON97 tak semestinya buat minyak korang tahan lebih lama Satu lagi tanggapan umum pasal RON 97 adalah ia boleh buat minyak korang lebih tahan lama kalau korang nak jalan jauh.

Sebenarnya, perkara paling besar yang mempengaruhi penggunaan minyak orang tahan adalah cara korang memandu.


Pertamax Dijual Rp12.500/Liter, Pengamat: Pertamina Masih Menanggung Selisih Harga




Jadi kalau korang pakai tapi isi RON95, minyak tu mungkin tak mampu menahan "auto-ignition" dan "knocking", dan boleh merosakkan enjin dalam jangka masa panjang.


Description: Bagi kebanyakan kita rakyat jelata yang guna MyVi dan Toyota bayar ansuran 9 tahun ni, RON95 dah mencukupi.

Sexy:
Funny:
Views: 2171 Date: 03.11.2022 Favorited: 1 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Kalau korang brek dan pecut mengejut, lepas tu selalu cucuk belakang kereta orang, memang cepatlah minyak korang habis.
Naik turun harga minyak ni memang topik hangat setiap minggu, kengkadang hari jumaat pastu rabu.
Jumlah penduduk Malaysia juga hanya 32 juta jiwa atau masih kalah dengan jumlah penduduk Jawa Tengah, provinsi di Indonesia dengan jumlah penduduk terbesar ketiga yakni 34 juta jiwa.

Hot Categories

    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    ❸-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +94reps
    KUALA LUMPUR: Harga runcit petrol RON97, RON95 dan diesel dikekalkan bagi tempoh seminggu bermula esok hingga 27 April. Kementerian Kewangan (MOF) dalam kenyataan hari ini memaklumkan harga runcit petrol RON97 dan RON95 masing-masing kekal pada RM3.81 dan RM2.05 seliter, manakala diesel ditetapkan RM2.15 seliter.
    By: Bw0lf|||https://www.facebook.com/Bw0lf|||https://twitter.com/Bastiii|||https://www.youtube.com/channel/UCNrY02B5UJKZAoOtZqNlBjw
    +390reps
    PUTRAJAYA – Kementerian Kewangan (MOF) memaklumkan bahawa harga runcit bagi kesemua produk petrol termasuk diesal kekal sehingga 20 April depan. MOF dalam satu kenyataan berkata, harga runcit petrol RON97 kekal pada paras RM3.81 seliter, manakala petrol RON95 kekal pada paras RM2.05 seliter.
    By: doctor_piranha|||https://www.facebook.com/piranhasu/|||https://twitter.com/doctorpiranha|||https://www.youtube.com/watch?v=zJ7UP7PlFC8
    +325reps
    Jika membutuhkan bantuan atau ada pertanyaan, silakan tanyakan melalui nomor telepon di bawah ini:
    By: Cheepak|||https://www.facebook.com/cheepakdopra/|||https://twitter.com/AskDopra|||https://www.youtube.com/watch?v=eb7hhrn_C0Q
    +70reps
    Lebih lanjut, Erika menjelaskan selama periode arus mudik, secara nasional gasoline mengalami peningkatan 26%, dengan kenaikkan penyaluran tertinggi yaitu pada 1 Mei 2022 (H-1 Idul Fitri) sebesar 36 persen terhadap sales normal, khususnya untuk BBM Jenis RON 90, puncak penyaluran tertinggi yaitu pada H-1 sebesar 46 persen terhadap sales normal.
    By: Emcuejay|||https://en-gb.facebook.com/public/Mohammed-Qaisar-Javaid|||https://twitter.com/tha_rami/status/1186214462979743745|||https://www.reddit.com/user/Emcuejay
    +274reps
    Temukan nilai tukar Pound Inggris Dolar AS terkini dan dapatkan akses ke konverter GBP USD kami, grafik, data historis, berita, dan lain sebagainya.
    By: crispy-byte|||https://www.facebook.com/barkaasarabicbangalore|||https://twitter.com/crispybyte|||http://crispybyte.com/
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA