Adult

Contact rapat mysejahtera - Cara Update MySejahtera Untuk Kontak Rapat



Oleh itu, sila bersikap jujur semasa menghantar maklumat anda bagi membantu KKM memutuskan rantaian jangkitan COVID-19.



Kerajaan memberi jaminan bahawa maklumat peribadi anda akan digunakan bagi tujuan pemantauan dan pencegahan wabak COVID-19 sahaja.





Aku tak tahu secara tiba-tiba aku dapat mesej daripada MySejahtera yang memaklumkan aku dikelaskan sebagai Casual Contact yang juga sekali gus tukar warna Kuning daripada biru.

Semoga perkongsian mengenai Cara Kemaskini MySejahtera sekiranya positif covid-19 atau kontak rapat kepada kes positif covid-19 ini memudahkan urusan anda InsyaAllah.





Tapi kalau nak buat test RTK guna tu boleh je.



Sudah pastinya anda bukan ' Kes Yang Disahkan' kerana ia sepatutnya berwarna merah.




Ini Cara Isytiharkan Diri Sebagai Kontak Rapat Guna MySejahtera






Pada masa yang sama, ia membantu Kementerian Kesihatan Malaysia KKM mendapat maklumat awal untuk mengambil tindakan yang cepat dan berkesan.

Sepatutnya bagi tahu la KKM ni pun.






Description: Oleh itu, anda perlu buat beberapa perkara bagi ketahui keadaan kesihatan anda dalam tempoh beberapa hari.

Sexy:
Funny:
Views: 6518 Date: 31.07.2022 Favorited: 107 favorites
Category: DEFAULT

User Comments 3

Post a comment

Jadi anda perlu buka aplikasi MySejahtera dan pergi pada bahagian 'Home'.
Semua rakyat Malaysia dan warga asing yang menetap di Malaysia yang mempunyai aplikasi MySejahtera MySJ boleh mengaktifkan ciri MySejahtera Trace MySJ Trace.
Maksudnya ada tempat yang korang pergi sebelum ini dilaporkan kes positif berlaku di situ.

Hot Categories

    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}
    โธ-10-10}
  • DEFAULT
  • {/RANDCONTEXT}

Latest Comments

    +302reps
    Bagaimanakah cara untuk isytiharkan diri sebagai kontak rapat melalui MySejahtera? Langkah 1 Klik Status Covid-19 di laman utama aplikasi MySejahtera Langkah 2 Tekan Mula untuk menjawab soalan yang dipaparkan. Langkah 3 Jawab Ya jika anda kontak rapat dengan seseorang yang positif Covid-19 dalam tempoh 14 hari yang lepas. Langkah 4
    By: BscotchShenani|||https://ru-ru.facebook.com/keymailer/|||https://twitter.com/bscotchshenani/status/975420368847556609|||https://www.youtube.com/watch?v=gsb5o7M-uhg
    +48reps
    Melaporkan Kontak Rapat Di Dalam Aplikasi MySejahtera . Kategori: Infografik; 2.6/5 (11 undian) Tag berkaitan: COVID-19, MySejahtera; Muat turun .JPEG (3.77MB)
    By: BenTovar|||https://www.facebook.com/ben.t.tovar|||https://twitter.com/DeafAdvantage|||https://www.reddit.com/user/BenTovar/
    +71reps
    The ePENJANA is an initiative under the Short-Term Economic Recovery Plan (PENJANA) aimed at encouraging consumer spending. It also aims to instill safety practices through contactless payment and assist the public health authorities to facilitate contact tracing for Covid-19 through the MySejahtera application.
    By: crazymedusa|||https://www.facebook.com/CrazyMedusaWattpad/|||https://twitter.com/AnicaBlaze|||https://www.youtube.com/channel/UCMokpAkY4YhR0J4npQG5weg
    +242reps
    Caranya sama seperti di atas, cuma pada bahagian kontak rapat, anda perlu mengisi butiran seperti nama dan nombor telefon pesakit yang disahkan positif Covid-19 di MySejahtera. KKM telah melaksanakan HSO Digital, iaitu hanya perlu kuarantin di rumah bagi kes yang tidak bergejala atau simptom ringan.
    By: BrokenDimanche|||https://www.facebook.com/brokendimanche|||https://twitter.com/brokendimanche/media|||https://www.youtube.com/watch?v=SE1rBI06szI
    +398reps
    No Telefon Mysejahtera Hotline 24 Hours. Ada 2 pilihan jika anda ada masalah dengan aplikasi mysejahtera ini, samada anda login masuk dan hantarkan menerusi sistem helpdesk ataupun boleh terus contact di number 1800-88-8828. Memandangkan ramai yang juga call atau contact talian hotline number mysejahtera, akan ada masalah no response disebabkan.
    By: Audible484|||https://www.facebook.com/Audible484|||https://twitter.com/Audible_484|||https://m.youtube.com/user/Audible484
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA