Adult

Kam heong resepi - Resepi Ayam Masak Kam Heong yang Mudah dan Sedap







141• We love you....



Barulah makan bersungguh tangan tak menongkat kepala.





15-20 tangkai cili kering• Kalau anda nak cuba, boleh ikut resepi yang dikongsikan oleh ni.

Salam pagi Isnin.


Cara Masak Udang Kam Heong, Mudah & Sedap. Rasa Sama Macam Restoran




Dah siap Ini merupakan blog rojak, bukan tertumpu kpd masakan semata2,so apa saja yang ingin dikongsikan oleh tuanpunya blog akan dipaparkan di sini.

salam ceria 1 Malaysia.



Resepi ini telah dikongsikan oleh di laman sosial Facebook miliknya dan telah mendapat banyak like dan share! Sama je cara masaknya, cuma binatangnya je lah yang bertukar-tukar.

Kalau nak kuah lebih pun, boleh gandakan sikit bahan dan air.

2 sudu makan sos tiram• Sangat mudah, cepat dan sedapppp!.





8 biji cili padi• Masukkan sedikit air supaya lebih berkuah Masukkan cili padi, hirisan cili merah dan hijau, daun limau purut.


Resepi dan cara untuk membuat Kuah Shellout Seafood Kam Heong yang sangat padu dan enak!


Oh, pastikan anda menekan butang kongsi dan kongsikan kepada rakan — rakan anda ya! Kam heong secara harfiah bermaksud "wangian emas" dalam bahasa Melayu.

Nak tambah kicap pekat pun boleh.








Description: Alhamdulillah ada rezeki QH untuk menang contest ni.

Sexy:
Funny:
Views: 3340 Date: 20.08.2022 Favorited: 16 favorites
Category: DEFAULT

Hot Categories

Latest Comments

    +234reps
    Cara-Cara Membuat Resipi Udang Kam Heong: 1) perap udang – goreng — ketepikan. 2) panaskan minyak, masukkan udang kering, cincangan bawang putih dan bawang merah.tumis hingga naik bau. 3) Kemudian masukkan daun kari,cili merah dan semua bahan B,perasakan secukupnya.kacau sebati. 4) masukkan udang yang telah di goreng td.
    By: funny_SS|||https://www.facebook.com/Funnyss/|||https://twitter.com/Itsfunnyss|||https://www.youtube.com/channel/UCW-5BN2A1ChL9AG05MdplMA/videos
    +331reps
    1. Goreng ayam dan ketepikan. 2. Tumis bawang besar, bawang putih, daun kari dan cili padi sehingga naik bau dan kekuningan. 3. Masukkan rempah kari masak hingga pecah minyak. 4. Kemudian masukkan sos tiram, sos tiram dan kicap. Perasakan dan masukkan ayam. Gaul sebati. Siap! 5. Sedap dengan nasi panas-panas. Sangat mudah, cepat dan sedapppp!
    By: akai_mori|||https://en-gb.facebook.com/public/Mor-Akai|||https://twitter.com/akai_mori29|||https://www.youtube.com/channel/UCvTljy90mfIwlk6bFF881BA
    +222reps
    1 biji bawang holland (potong bulat) 3 biji cili kering 3 tangkai daun kari 3 biji cili padi merah/hijau (potong biasa) 2 sudu makan rempah kari (bancuh dengan air jadikan pes) 2-3 sudu makan sos tiram 2-3 sudu makan sos cili 2-3 sudu makan kicap manis Garam dan gula secukupnya Cara masak ayam kam heong: Satukan bahan-bahan untuk gorengan ayam.
    By: FayeQueen|||https://www.facebook.com/fayequeenpage|||https://twitter.com/fayequeen_|||https://www.youtube.com/watch?v=9I57mEa4DfU
    +157reps
    1. Gaulkan ikan bersama garam, serbuk kunyit, tepung jagung, tepung beras dan tepung gandum. 2. panaskan minyak dan goreng ikan sehingga garing. angkat dan ketepikan. BAHAN KISAR KASAR 2 biji bawang besar 6 ulas bawang putih 1 batang serai 1 inci halia 15 biji cili padi 3 biji lada merah BAHAN SOS 3 sb serbuk kari 3 sb sos cili 3 sb sos tomato
    By: Geetarmikey|||https://www.facebook.com/Drawing-Blood-Official-549885775475025/about/|||https://twitter.com/ads_ramsden/status/982177815469604864|||https://www.youtube.com/channel/UC5AQtAoJNvYYYjvpaOQ3ZFQ
    +45reps
    Nak kata makanan ni berkuah, tak ada lah berkuah sangat sebenarnya. Resepi ayam kam heong ni salah satu makanan Chinese yang sedap dan wangi beraroma. Datangnya daripada bahan sos tiram, rempah, daun kari dan sebagainya yang mewangikan kuah. Dari situlah datangnya wangi masakan ni. Masak dengan kuah yang pekat likat. Fuhh, kalau gaulkan dengan nasi .
    By: duketoma|||https://www.facebook.com/wrathwartune/posts/|||https://twitter.com/DukeToma|||https://slashdot.org/~DukeToma
network.punditarena.com - 2022
DISCLAIMER: All models on www.xxxcrowlimg.com adult site are 18 years or older. network.punditarena.com has a zero-tolerance policy against ILLEGAL pornography. All galleries and links are provided by 3rd parties. We have no control over the content of these pages. We take no responsibility for the content on any website which we link to, please use your own discretion while surfing the porn links.
Contact us | Privacy Policy | 18 USC 2257 | DMCA